Hoe kan het toch dat het ene moment zo ontzettend leuk kan zijn en het
andere moment alles tegenzit en het lijkt alsof niemand je begrijpt.
Soms snap je jezelf ook niet eens meer! Chaos in je hoofd en een rotgevoel.

Herken je dit? ‘Knelt’ het bij jou ook wel eens van binnen en heb je daar schoon genoeg van?! Dan kan ik je helpen om dit te veranderen, waardoor je leven weer leuker wordt en niet meer zo veel (negatieve) energie kost.

Onderaan deze pagina staat een aantal voorbeelden van problemen, die jongeren in mijn praktijk aanpakken en oplossen. 

Hoe gaat dat dan in de praktijk?

Doorgaans leveren alle problemen je een rotgevoel op, wat je belemmert en waardoor je je soms anders gedraagt dan je eigenlijk wil. In mijn praktijk onderzoeken we eens per week waar je op dat moment het meeste last van hebt. Jij bepaalt wat je wilt vertellen en wat niet. Terwijl we praten zijn we actief bezig met bijvoorbeeld een potje dart of iets anders wat voor jou op dat moment past. Soms zet ik ook een hond in bij de coaching. Dit doe ik altijd in overleg met jou. De hond kan alleen aanwezig zijn en zo afleiding, troost en rust bieden. Maar de hond kan ook actief ingezet worden om inzicht te krijgen in je gevoel en je gedrag. Samen onderzoeken we hoe je je WEL wilt voelen en wat er bij jou voor nodig is om je (vaker) zo te voelen. Ook ontdek je hoe je jouw talenten en vaardigheden kunt inzetten om anders om te gaan met situaties waarin je nu telkens vastloopt. 

Wat levert het je op?

In gemiddeld 5 tot 10 weken zul je merken dat je je anders gaat voelen. Je bouwt aan je zelfkennis, zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, waardoor je weer meer controle gaat ervaren over jezelf en over je leven. Kortom, alles wordt weer leuker!

Je ouders

Ik ben er voor jou. Als je ouder bent dan 15 hoeven je ouders geen toestemming te geven voor een begeleidingstraject. Ze hoeven er niet eens iets van te weten, mits je natuurlijk zelf zorg kunt dragen voor de betaling. Ik bespreek nooit iets met je ouders, zonder jouw toestemming. Samen overleggen we of en wat je ouders zouden moeten weten, kunnen of doen om de situatie voor jou te verbeteren. De meeste ouders bedoelen het goed, maar missen bijvoorbeeld inzicht in hoe JIJ jouw leven ervaart. Vanuit dit begrip ontstaat veelal vanzelf een soort “handleiding” voor je ouders met tips waardoor het thuis makkelijker en gezelliger wordt.

Wil je direct hulp of misschien eerst eens even kennismaken? Neem dan contact met me op via mail, telefoon of whatsapp

 

Dit zijn thema’s, die in mijn praktijk regelmatig aan bod komen: